Beveiligings tips

Maak geen slapende honden…

Inbrekers beschouwen berichtjes en foto’s op sociaal media en uitspraken als ‘bakker, deze week geen brood’ of ‘we zijn op… terug van vakantie’ of berichten op uw antwoordapparaat of voicemail als een uitnodiging voor een onaangekondigd huisbezoek.

Tijdens uw wel verdiende vakantie…

Zorg dat uw woning er bij langere afwezigheid bewoond uitziet. Laat de post uit de brievenbus halen, het gazon maaien, de gordijnen openen en sluiten en de verlichting via schakelklokken regelmatig branden. Vraag uw buren of dat zij op uw woning willen letten tijdens uw afwezigheid.

Track & Trace…

Geen enkele voorziening kan inbraak volledig uitsluiten. Zorg ervoor dat uw eigendommen traceerbaar zijn. Fotografeer en documenteer uw eigendommen en berg deze veilig op. Ook kunt u in een aantal gevallen uw postcode en huisnummer op uw eigendommen aanbrengen….

Sleutels…

Geef alleen bevoegde personen een sleutel van uw pand en berg reservesleutels goed op. Hang geen labels met namen of kentekens aan sleutels, laat geen sleutels in sloten zitten en vervang sloten als u de sleutel ervan verloren bent.

Rondom uw pand…

Zorg dat er in en om uw huis of bedrijfspand alle aanwezige klimmaterialen veilig weg of leg ze vast met een ketting en/of hangslot. Maak het inbrekers niet té eenvoudig…..

In de schijnwerpers…

Inbrekers worden niet graag gezien of herkend. Kies daarom voor (schrik)verlichting. Deze schakelt d.m.v. een censor automatisch in als er iemand langs loopt. Dit is tevens gemakkelijk en veilig voor u wanneer u in het donker thuiskomt.

 

Alarmtips

Opvolging van een alarm…

Laat uw alarm professioneel opvolgen. Kiest u voor stil alarm (eventueel gecombineerd met optisch en/of akoestisch alarm), dan kunt u alarmmeldingen via een telefoonlijn naar een centrale meldkamer sturen. Tegen een bescheiden vergoeding bent u dan dag en nacht verzekerd van professionele alarmopvolging volgens een door uzelf bepaald scenario.

Bedieningsgemak…

U kunt uw alarmsysteem met een pincode. Deze code op een veilige plaats bewaren en wijzig hem regelmatig om misbruik te voorkomen.

Maak een beveiligingsplan…

Ontneem inbrekers de kans om zijn werk eenvoudig, snel en geruisloos te doen. Het maken van een beveiligingsplan vormt daartoe een goede aanzet.